Blog

Trajnim – Fizioterapia ne shtatezani dhe periudhen post-partum

Fizioterapia ne shtatezani dhe femrat post-partum
Practical Trainings

Trajnim – Fizioterapia ne shtatezani dhe periudhen post-partum

Programi 2 ditore

Lektore Msc. Fregen Dhamaj PhD. (c)

Data 21-22 Tetor 2023

Kushton 9,000 leke

Cfare do te mesoni gjate trajnimit:

  1. Teknikat miofasciale gjate shtatezanise dhe pas lindjes
  2. Ushtrime respiratore gjate shtatezanise
  3. Indikacione dhe kunderindikacipone te ushtrimeve fizioterapeutike gjate trimestrit te pare, te dyte dhe te trete te shtatezanise
  4. Indikacionet dhe kunderindikacionet e ushtrimeve ne femrat post-partum
  5. Terapia posturale

Program – Fizioterapia në shtatëzani dhe periudhën post-partum

Dita Ora Metodika Subjekti Instruktor
Data 29/10/2022
1 9:00 – 9:40 Prezantim teorik Shtatëzania dhe ndryshimet në trupin e një femre – Hyrja Fregen Dhamaj
9:40 – 10:15 Prezantim teorik Ndryshimi i stereotipit të frymëmarrjes gjatë shtatëzanisë
10:15 – 10:20 Diskutim
10:20 – 11:15 Demostrim praktik dhe luajtje roli Stereotipi frymëmarrjes gjatë shtatëzanisë Fregen Dhamaj
11:15 – 11:30 Pushim
11:30 -12:00 Prezantim teorik Ndryshimet posturale gjatë shtatëzanisë Fregen Dhamaj
12:00 – 13:00 Demostrim praktik dhe luajtje roli Inspektim i ndryshimeve posturale gjatë shtatëzanisë Fregen Dhamaj
13:00 -13:10 Diskutim
Data 30/10/2022
2 9:00 – 10:30 Demostrim praktik dhe luajtje roli Fizioterapia në Trimestrin e parë dhe të dytë

– Ushtrime për frymëmarrjen

– Ushtrime për sistemin stabilizator të shtyllës kurrizore

Fregen Dhamaj
10:30 – 10:35 Diskutim
10:35 -10:50 Pushim
10:50 – 12:20 Demostrim praktik dhe luajtje roli Fizioterapia në Trimestrin e tretë

– Ushtrime për dyshemenë pelvike

–  Ushtrime për artikulacionin sakroiliak

–  Kineziotaping

–  Ushtrimet sipas Kegel

Fregen Dhamaj
12:20 – 13:00 Prezantim teorik, demostrim praktik dhe luajtje roli –          Rehabilitimi post-partum Fregen Dhamaj
13:00– 13:10 Diskutime dhe Vleresimi perfundimtar i organizimit nga pjesemarresit

 

Ne perfundim te trajnimit do te jeni te afte te trajtoni pacientet shtatezane dhe post-partum me nje protokoll te detajuar trajtimi fizioterapeutik.

Orari i trajnimit 9:00-13:00